۱۳۹۸ دی ۲۴, سه‌شنبه

جلسه دادگاه “سحر تبر” برگزار شد

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه ۲۳ دی ماه ۹۸، جلسه رسیدگی به اتهامات فاطمه خویشوند معروف به «سحر تبر» در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. پیام درفشان، وکیل مدافع فاطمه خویشوند گفت که با توجه به اینکه متهم در زمان ارتکاب فاقد سن قانونی اما در زمان دستگیری دارای سن ۱۸ سال شده، رسیدگی به اتهام وی مطابق قانون در دادگاه ویژه اطفال و نوجوانان می‌تواند ادامه یابد که در آن صورت امکان طرح مسائلی مانند سوء‌استفاده از صغار که در ایام گذشته صورت پذیرفته است نیز قابل بررسی تخصصی در آن مرجع قضائی است.


به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از مدآرا، امروز دوشنبه ۲۳ دی ماه ۱۳۹۸، پیام درفشان، وکیل مدافع فاطمه خویشوند از رسیدگی به اتهامات موکلش، با حضور قاضی مقیسه و مستشار دادگاه و نماینده دادستان در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران خبر داد.

پیام درفشان، افزود: در جلسه امروز، دفاعیات شفاهی بنده و سعید دهقان دیگر وکیل پرونده به‌صورت شفاهی و لایحه کتبی ارائه شد همچنین در این جلسه اسناد ضمیمه در خصوص سوابق بیماری و بستری بودن موکل در بیمارستان میمنت و ارائه توضیحات پیرامون سایر ابعاد وکالتی پرونده به‌صورت کامل ارائه و از شخص متهم نیز توسط دادگاه اخذ اظهارات شد.

درفشان ادامه داد: “بنا بر تصمیم دادگاه، در جلسه امروز از موکل آخرین دفاع از موکل اخذ نشد که از لحاظ حقوقی می‌تواند علت آن نیاز به اخذ اظهارات از سایر متهمین پرونده برای تصمیم‌گیری باشد”.

درفشان درباره سوابق بیماری روانی فاطمه خویشوند نیز اظهار کرد: “مدرک صادره توسط بیمارستان روانپزشکی میمنت مبنی پذیرش و بستری به خاطر مشکلات رفتاری و خودآزاری در تاریخ ۲۴ خرداد سال ۹۸ به دادگاه ارائه و درخواست شد به پاسخ پزشکی قانونی به شماره ۳۹۸۲۴۳۰۰۰۶۸۷۱۰۵ و مندرج در صفحه ۹۲۴ جلد چهارم پرونده که با انجام معاینات بالینی به دادسرا پاسخ و اعلام کرده موکل دارای اختلال چند شخصیتی است، توجه شود”.

وکیل مدافع فاطمه خویشوند توضیح داد: “لازم به توضیح است که اعزام موکل در آن تاریخ به پزشکی قانونی با وجود عدم ارائه سوابق پزشکی و نسخ عدیده دارویی و پرونده‌های درمانی انجام پذیرفته که با این وجود نیز مرجع مسئول پزشکی قانونی اقدام به ارائه نظر در خصوص وجود بیماری اختلال چند شخصیتی در موکل کرده است و طبیعتاً در صورت امکان ارائه سوابق پرونده‌های متشکله درمانی و نسخ دارویی موجود به مرجع پزشکی قانونی، امکان ارائه نظریه تکمیلی برای آن مرجع میسر و مقدور است”.

درفشان در ادامه افزود: “با توجه به اینکه موکل متولد ۲۶ خرداد سال ۸۰ بوده و مهر ماه امسال بازداشت شده و تازه در خرداد ۹۸ به سن قانونی رسیده است و اعمال ارتکابی وی، مدتها قبل از دارا شدن سن قانونی در اینستاگرام انجام پذیرفته، بنابراین علاوه بر نسخ دارویی عدیده موجود و سابقه بستری شدن که دو روز قبل از ورود به سن قانونی صورت گرفته، گویای وخامت حال روانی موکل در چند ماه قبل از تاریخ دستگیری است؛ در نتیجه به تجویز مواد ۳۱۵ و تبصره دوم ماده ۳۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری با توجه به اینکه متهم در زمان ارتکاب فاقد سن قانونی اما در زمان دستگیری دارای سن ۱۸ سال شده، رسیدگی به اتهام وی مطابق قانون در دادگاه ویژه اطفال و نوجوانان می‌تواند ادامه یابد که در آن صورت امکان طرح مسائلی مانند سوء‌استفاده از صغار که در ایام گذشته صورت پذیرفته است نیز قابل بررسی تخصصی در آن مرجع قضائی است”.

وی تصریح کرد: “با تشکیل سریع جلسه دادرسی، امکان رویت چهره حقیقی و وضعیت روحی موکل توسط دادگاه میسر شد که گویای این است که تصاویر و کلیپ‌های منتشر شده توسط وی در اینستاگرام شباهتی با چهره حقیقی این نوجوان ندارد و در واقع می‌توان گفت که «سحر تبر» مخلوق نرم‌افزار فتوشاپ و گریم و ابزار تدوین بوده است و این نوجوان که دارای سوابق مستند عدیده درمانی است فاقد هرگونه شباهت به این مخلوق نرم‌افزاری است”.

وکیل مدافع فاطمه خویشوند افزود: “در پایان جلسه دادگاه امروز، از دادگاه درخواست شد با توجه به شرایط نامناسب روحی و روانی موکل، ظرفیت‌های مفید قانونی برای اتخاذ شیوه‌های درمانی مناسب و رویکرد متناسب در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی و نوجوانانی که دچار اشتباه شده‌اند، مورد توجه قرار گیرد”.

گفتنی است که فاطمه خویشوند پیشتر در تاریخ ۱۳ مهرماه ۹۸، به دستور دادسرای ارشاد تهران بازداشت شده بود.

پیشتر پیام درفشان، وکیل مدافع «فاطمه خویشوند» از انتقال پرونده موکل خود، از دادسرای ارشاد به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران خبر داده و گفته بود: در کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ارشاد، “معاونت در افساد فی‌الارض، تشویق به فساد از طریق تشویق جوانان به اباحه‌گری، توهین به مقدسات از طریق توهین به حجاب و تحصیل مال نامشروع” به موکلش تفهیم شده است. بنابر گفته وکیل مدافعان وی، بنیان پرونده تشکیل شده برای تعقیب این متهم، به استناد اقداماتی است که در زمان وقوع، وی هنوز به سن قانونی رشد نرسیده بوده و همچنین با توجه به سابقه اختلالات روانی بیمار و تایید پزشکی قانونی، تداوم بازداشت این نوجوان بر خلاف ماده یک قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب ۱۱ دی سال ۸۱ است.

سحر تبر یا فاطمه خویشوند، متولد ۲۶ خرداد سال ۱۳۸۰ است. شهرت «فاطمه خویشوند» به خاطر عکس‌ها و فیلم‌هایی است که از خود در اینستاگرام منتشر می‌کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بعد از عفو بین الملل، کانون مدافعان حقوق بشر هم خواستار توقف اجرای حکم اعدام محمدحسن رضایی شد

 به گزارش صدای آمریکا-طی روزهای گذشته سازمان عفو بین‌الملل و کانون مدافعان حقوق بشر در بیانیه‌های جداگانه‌ای، خواستار توقف حکم اعدام محمدحسن...