۱۳۹۸ مرداد ۳۰, چهارشنبه

اسیدپاشی به یک زوج جوان در خلخال

خبرگزاری هرانا – رییس انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی، از اقدام به اسیدپاشی مردی روی صورت پسر و عروسش در شهرستان خلخال در تاریخ در تاریخ ۱۹ مردادماه خبر داد. گفتنی است دختر جوان به دلیل کم بودن شدت آسیب دیدگی از بیمارستان ترخیص شده است، اما همسرش با توجه به شدت بالای سوختگی همچنان در بیمارستان بستری است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از عصر ایران، امروز یکشنبه ۲۷ مردادماه ۱۳۹۸، کمال فروتن، رییس انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی، از اقدام به اسیدپاشی مردی روی صورت پسر و عروسش در شهرستان خلخال خبر داد.


کمال فروتن گفت: “در تاریخ ۱۹ مرداد ماه سال جاری، از طریق گزارش‌های واصله به انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی مطلع شدیم که پسری جوان به نام علی به همراه نامزدش به منزل پدرش رفته و در این حین پدر اقدام به اسیدپاشی روی صورت این دو کرده است”.

فروتن ادامه داد: “بلافاصله پس از این اقدام، علی و نامزدش به بیمارستان اعزام شدند. با توجه به کمبود امکانات هر دو نفر به بیمارستانی در رشت منتقل شده و تحت درمان قرار گرفتند که خوشبختانه دختر جوان به دلیل کم بودن شدت آسیب دیدگی چند روز بعد از بیمارستان ترخیص شد، اما علی وضعیت مناسبی نداشته و همچنان در بیمارستان بستری است”.

رییس انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی افزود: ” متاسفانه خبر‌هایی به انجمن رسیده که احتمال عدم طرح شکایت از سوی این پسر جوان را مطرح می‌کند، در حالیکه اسیدپاشی جرمی است که از جنبه عمومی نیز دارای مجازات بوده و ما امیدواریم که دادستان یا نماینده‌شان به این مسئله ورود کنند. ضمن اینکه شرایط این قربانی اسیدپاشی نیز طوری نیست که برای شکایت اقدام کند”.

وی با اشاره به اینکه انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی در حال پیگیری این پرونده است، گفت: ” متاسفانه با وجود فعالیت‌های گسترده‌ای که برای مبارزه با اسیدپاشی رخ داده، اما باز شاهد وقوع این اتفاق در خلخال بودیم و البته امیدواریم این آخرین مورد اسیدپاشی بوده و دیگر چنین حوادثی رخ ندهد. از شهروندان می‌خواهیم که در هر نقطه از کشور اگر با مسئله اسیدپاشی مواجه شدند حتما موضوع را به انجمن اطلاع دهند”.

شهرستان خلخال در جنوب استان اردبیل واقع شده‌ است.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

هرچند در سال ۱۳۳۷قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قراین حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه امسال پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفته است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸، ماده های ۳، ۴ و ۵ طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را بررسی و در نهایت تصویب کردند. یک روز پیش از آن نیز ۲ ماده دیگر از این طرح به تائید نمایندگان مجلس رسیده بود.

لازم به ذکر است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از آن در ادامه بررسی این طرح مصوبه ای مقرر کردند که بر اساس آن برای “اسیدپاشی با قصد ایجاد ناامنی” مجازات اعدام در نظر گرفته خواهد شد. از طرفی با پیشنهاد طیبه سیاوشی مبنی بر محدود کردن دسترسی آسان به خرید و فروش اسید مخالفت کردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بعد از عفو بین الملل، کانون مدافعان حقوق بشر هم خواستار توقف اجرای حکم اعدام محمدحسن رضایی شد

 به گزارش صدای آمریکا-طی روزهای گذشته سازمان عفو بین‌الملل و کانون مدافعان حقوق بشر در بیانیه‌های جداگانه‌ای، خواستار توقف حکم اعدام محمدحسن...